Банк, внесений до переліку міжнародних спонсорів війни, фінансує лікарню Мечникова

24.01.2024 20:01   -

Лікарня імені Мечникова приймає медобладнання, придбане коштом Райффайзен Банку, який НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни. Ця фінустанова не лише залишається працювати на російському ринку, а й офіційно визнає так звані «ДНР» і «ЛНР». Та попри це новину про успішну колаборацію (за відпрацьованою схемою) активно прославляють у соцмережах співробітники лікарні Мечникова. Медсестри та лікарі масово репостять один і той самий допис. Про це повідомляє 49000.

Утім жоден з них не згадує, що банк зі статутним капіталом у понад шість мільярдів гривень (і продовжує збагачуватися в росії), виділив на цю «благодійність» аж 3 млн грн. Вочевидь, це достатня ціна за «відбілювання» репутації пособників окупантів. Тож можливо, колективу лікарні Мечникова під керівництвом головлікаря Сергія Риженка варто бути більш обачними у своїх вподобаннях і прийнятті грошей від своїх спонсорів.

Хоча б тому, що днями в країні довкола Райффайзен Банку спалахнув черговий скандал. Це сталося через розсилання клієнтам листів з вимогою розкрити інформацію про виконання оборонних замовлень (включно із вимогою надати дані про кінцеве використання), а ще — припинити такі операції.

Утім, навряд для лікарні Риженка це щось із цього має значення. Адже раніше тут цілком спокійно брали гроші від фонду «Солідарність», що належить кримінальному авторитету-втікачу Петровському, більш відомому як Нарік.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що медичний директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко вимагає від лікарів медзакладу, щоб вони ставили більше постів і лайків у Facebook. Інакше у співробтників медзакладу можуть виникнути проблеми, аж до звільнення з роботи.

За матеріалами 49000.