10-11 вересня біля Дніпра відбудеться «Самар-Дніпро-Фест

03.09.2016 12:00   -
Автор:

10-11 вересня поблизу Дніпра, в містечку Стара Самаръ, відбудеться український фестиваль для сім’ї та молоді «Самар-Дніпро-Фест». Місце – історичне: у 17 сторіччі тут була Богородицька фортеця, що свого часу стала базою українських військ проти кримського ханства. Місце проведення обрали не випадково, кажуть організатори. І зізнаються, що попри розважальну складову, мають на меті підняти питання щодо історичних пам’яток, що є у нас під боком.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на 9 канал.
Організатори «Самар-Фесту» нарікають: дніпровці переважно навіть і не здогадуються, що визначні історичні пам’ятки є зовсім поруч, неподалік нашого міста. Ба навіть на його території.
Володимир Панченко, автор проекту: «Наше опитування показало, що 90% людей гадки не мають про те, що ми маємо таку «перлину світового значення» у себе, прямо на території міста. «Самар-Дніпро-Фест» зробить те, чого не робилося до цього. А саме, він створює ментальне відчуття дніпровців про те, що вони живуть на старовинній землі, яка бачила багато різних народів, завойовників. Але, з рештою, життя тут буяло завжди. І, зокрема, на цій фортеці і місті Стара Самар».
Наразі відбуваються останні приготування до прийому гостей. Організатори обіцяють велику розважальну програму: тут і конкурс вишиванок, і виступи Олега Скрипки та Братів Капранових, і спортивні змагання, і бої середньовічних лицарів.
Давнє козацьке місто Стара Самарь і Богородицька фортеця чекають на охочих відвідати фестиваль, відзначити день народження міста і познайомитися з давньою історією рідного краю.
Вхід вільний.