1 вересня в Дніпрі стартувала кампанія з вільного вибору сімейного лікаря

01.09.2016 09:37   -
Автор:

Кампанія триватиме місяць, і долучитися до неї запрошують всіх містян. Про це під час прямої телефонної лінії 31 серпня повідомила головний спеціаліст з первинної медико-санітарної допомоги департаменту охорони здоров’я населення міської ради Юлія Віклієнко. За її словами, для того, щоб обрати чи змінити сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, необхідно звернутися до амбулаторії загальної практики за місцем мешкання чи реєстрації.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Мешканці, які досягли 14-річного віку, можуть зробити це самостійно. За тих, хто не досяг цього віку, – вибір роблять батьки. В амбулаторіях на стендах розміщена вся інформація про лікарів, яка допоможе зробити правильний вибір. Коли людина обрала фахівця, вона приходить до нього, заповнює реєстраційну форму і надалі спостерігається в обраного лікаря», – сказала Юлія Віклієнко.
При цьому головний спеціаліст наголосила, що людина може обрати лише одну амбулаторію та одного лікаря. Обрати чи змінити фахівця громадянин може й упродовж року, якщо він у вересні був відсутнім у місті, змінив місце мешкання або в амбулаторії звільнився лікар чи з’явився новий. «У випадку, коли людина змінила місце проживання, вона повинна взяти відкріпний талон у попередній амбулаторії та пред’явити його в новій, там, де їй зручно. Далі цей мешканець заповнює реєстраційну картку вже в обраного фахівця і в нього обслуговується», – пояснила Юлія Віклієнко. Вона додала, що під час кампанії минулого року в Дніпрі до лікарів первинної медико-санітарної допомоги перейшли на обслуговування 8 тисяч містян, а відкріпні талони взяли 2 тисячі осіб.
У Дніпрі налічується 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких входять 72 амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Наразі в таких амбулаторіях працюють 483 сімейних лікаря, 50 терапевтів та 39 педіатрів.