Дніпропетровцям онлайн показують всі жахи екологічного забруднення міст

14.09.2015 13:54   -
Автор:

На Дніпропетровщині створено спеціальний сайт, на якому кожен мешканець може дізнатись про якість повітря та чим його забруднено.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
На сайт eco.dp.gov.ua надходить інформація з 15 постів екологічного спостереження, розташованих у Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Кривому Розі. Це дані про стан атмосферного повітря та речовини, які його забруднюють. Результати спостережень передаються на сайт раз у кілька днів.
Наразі така публічна система екологічного моніторингу працює у пілотному режимі.
Проектом обласної програми екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки передбачено установку датчиків екомоніторингу на всіх найбільших підприємствах-забруднювачах Дніпропетровщини. Карта на сайті стане більш детальною. Кожен зможе побачити, який конкретно завод і чим саме забруднює повітря. Зараз датчики мають ВАТ ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф.Е. Дзержинського”, “Нікопольський завод феросплавів”, ВАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”, ВАТ “Євраз – Дніпродзержинський коксохімічний завод”.
Відомо, що у Дніпропетровській області – 25 найкрупніших підприємств-забруднювачів. На них припадає 95% всіх шкідливих викидів в атмосферу.
За матеріалами: dnipro.depo.ua