На Дніпропетровщині проведуть «зелену» модернізацію економіки

21.04.2016 16:48   -
Автор:

Дніпропетровська область стала першою з поміж українських регіонів, де проведуть «зелену» модернізацію економіки. Відповідний меморандум про співпрацю підписали сьогодні обласна рада, представники Програми підтримки „зеленої” модернізації української економіки” Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Дніпропетровська торгово-промислова палата, Федерація роботодавців області та Екологічна неурядова організація.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу облради.
Зараз вже проводиться конкурс з відбору підприємств, які можуть приймати участь у проекті та невдовзі запрацюють на нових екологічних стандартах. А німецька сторона готова ділитись своїми напрацюваннями та досвідом у цих питаннях
За словами директора Програми підтримки „зеленої” модернізації української економіки Дагмар Ецер, влада Дніпропетровщини добре розуміє необхідність запровадження екологічних проектів, тому німецький уряд підтримує ініціативу облради рухатись у напрямку екологічності та енергозаощадності.
«Ми підтримуємо ваше прагнення стати членами ЄС, тому готові підставити своє дружнє плече. Ми маємо гарний досвід роботи у сфері «зеленої» економіки і готові ним ділитись. Німецький уряд вибрав саме Дніпропетровщину для відпрацювання пілотного проекту, оскільки саме ваш регіон найактивніше проявляє ініціативу у питаннях енергозбереженні, покращенні екологічної та економічної ситуації. У багатьох питаннях ви є взірцем для інших регіонів», – зазначила вона.
Довідково: «Зелена» модернізація економіки передбачає запровадження енергозберігаючих та екологічних технологій на підприємствах Дніпропетровщини та розвиток бізнесу регіону, який розроблятиме енергозберігаючу та енергоефективну продукцію та послуги.
Читайте также: До конца года ОГА приобретет 25 школьных автобусов.