На Дніпропетровщині посадовець міськради вимагав хабар у волонтерів

18.01.2016 10:45   -
Автор:

У Дніпропетровській області затримали хабарника – заступника директора комунального підприємства міськради.
Представники волонтерської організації повідомили правоохоронцям, що посадовець вимагає у них 8 тисяч доларів США. Лише після “обов’язкового внеску”, зловмисник надасть двом членам волонтерської організації ордери на 2 житлові приміщення в гуртожитку. Щоб убезпечити себе, визначену ним суму вирішив отримувати частинами.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ГУНП в Дніпропетровській області.
15 січня під час одержання частини грошової “винагороди” працівники УЗЕ спільно з військовою прокуратурою та СБУ затримали заступника директора комунального підприємства. У посадовця вилучили 2,7 тисяч американських доларів, отриманих від представника волонтерської організації.
Військовою прокуратурою Південного регіону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.
Заступника директора КП міськради затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Читайте також: У Дніпропетровську 950 поліцейських присягнули на вірність народу України (ФОТО)