На Дніпропетровщині європейці навчатимуть чиновників державним закупівлям

20.05.2015 11:33   -
Автор:

Проект ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» проведе для органів державної влади Дніпропетровщини семінар з державних закупівель. Такі навчання допоможуть спеціалістам з цього питання поглибити знання сучасних аспектів державних закупівель та стандартів ЄС.
Про це йшла мова під час зустрічі в.о. першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олега Кужмана з представниками Проекту ЄС, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиалнням на прес-службу ОДА.
«Над удосконаленням системи державних закупівель Дніпропетровська область працює вже давно. Сьогодні нам важлива міжнародна практика ведення таких процедур. Ми підтримуємо позицію щодо їх спрощення та впровадження електродних сервісів», – сказав Олег Кужман
Керівник Проекту ЄС Стюарт Юджин зазначив, що реформування сфери держзакупівель відповідно до стандартів ЄС є однією із вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
«За останній рік в Україні відбулося багато змін в сфері державних закупівель. Зокрема, Закон України «Про здійснення державних закупівель», що був прийнятий у квітні минулого року, передбачає нові положення і, тому, вимагає тлумачення норм цього закону. Проект ЄС розробив регіональну навчальну програму. Така освітня діяльність сприятиме більш ефективній роботі у цій галузі на регіональному і місцевому рівнях», – сказав Стюарт Юджин.
Семінар вже стартує найближчим часом та триватиме 3 дні. Крім Дніпропетровської області його учасниками стануть представники ще кількох областей – Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської.
Довідка:
Проект (http://eupublicprocurement.org.ua/)фінансується Європейським Союзом та реалізується консорціумом на чолі з провідною міжнародною компанією Crown Agents Ltd. Його діяльність охоплює як реформу системи державних закупівель, так і підтримку розвитку системи державної допомоги в Україні. Проект спрямований на сприяння розвитку міцної та послідовної системи управління державними фінансами шляхом, ефективної інституційної інфраструктури державних закупівель, системи відповідальної та чесної державної влади щодо державних закупівель, а також розвитку системи державної допомоги в Україні. Проект в Україні триватиме до листопада 2016 року.