До Збройних Сил України з Дніпропетровщини піде 1630 строковиків

07.04.2015 17:48   -
Автор:

Із 1 квітня в Україні стартувала призивна кампанія. На строкову військову службу у Дніпропетровській області планують призвати 1630 чоловік.
Із них: 50 чоловік будуть призвані у спеціальну державну службу транспорту, 600 чоловік – в національну гвардію і близько 1000 – ЗСУ.
Про це повідомив заступник військового комісара Дніпропетровської області Сергій Полуциган під час прес-конференції в ІА «Мост-Днепр».
Призову підлягають юнаки віком 20-27 років. Основна умова – стан здоров’я. Враховуватимуться також і моральні якості. Не підлягають призову раніше судимі.
«Можуть не призиватись (тут враховується бажання людини), якщо в сім’ї батько, мати, брат чи сестра загинули під час проходження військової служби. Відстрочка надається також тим, хто є опікуном непрацездатних батька чи матері. Але рішення лише за призовною комісією, так як існують причини, котрі не вказані в законі», – сказав Сергій Полуциган.
Строковики служитимуть 1,5 роки. В зону АТО їх не відправлятимуть.
«Особи, котрі будуть призвані до Збройних Сил України, ні в якому разі не залучатимуться до виконання своїх службових обов’язків в зоні АТО. Вони будуть направлені для несіння служби в пункти постійної дислокації військових частин і там проходитимуть весь період військової служби », – сказав Сергій Полуциган.
Читайте також: «Рейдерські захоплення» та «озброєнні злочини» Правого сектору (ВІДЕО)