Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Викликає параліч та судоми: в українських консервах виявлено небезпечну інфекцію

В українських консервах виявили інфекцію, яка викликає параліч та судоми. Від неї вже постраждав чоловік. Про це повідомляє “Дніпро Оперативний”.

На сторінці Головного управління Держпродспоживслужби у Києві заявили, що в Україні зафіксували випадок ботулізму через вживання рибних консервів. Постраждав мешканець Фастівського району Київської області. Лікарі думають, що інфекція викликана вживанням рибної консерви “Тунець у власному соку”. За словами потерпілого, він придбав консерви в одній з торговельних мереж столиці.

З 19 січня розпочали позаплановий захід державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг цієї продукції. Також будуть відбирати зразки для лабораторного дослідження.

Повідомляється, що цей продукт знято з реалізації до отримання результатів лабораторних досліджень. Вжито усі можливі заходи, щоб більше такі випадки не повторювалися. Який саме бренд виробляв консерви – поки невідомо.

Ботулізм: які має симптоми та чим небезпечний?

Заразитися ботулізмом можна при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження, забруднених клостридіями фруктів і овочів; неправильно консервованих продуктів; через ковбаси, шинку, копчену рибу.

Симптоми проявляються від кількох годин до кількох днів після впливу бактерій. Спочатку людина відчуває нудоту, з’являється блювота, шлункові спазми, судоми діарея або закреп.

У подальшому може виникнути параліч, який поширюється по тілу від голови до ніг.

Як вберегтися від ботулізму?

З метою запобігання випадків захворювання на ботулізм рекомендується дотримуватися наступних профілактичних заходів: