Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Україна з “Гіацинтами” приєдналася до європейського “Динамічного фронту”

Міжнародні навчання Dynamic Front 21 є елементом широкомасштабних навчань НАТО Defender Europe 21, про які ми вже писали ““Швидка відповідь” (Swift Response) від “Захисника Європи” (Defender Europe 21) налякала Росію”.

Українські артилеристи озброєні системами 2А36 «Гіацинт-Б» прибули до Польщі для участі в міжнародних навчаннях Dynamic Front, – повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зведений підрозділ Сухопутні війська ЗС України на базі артилерійської батареї 26 артилерійська бригада ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича прибув до тренувального центру міста Торунь.

Навчання проводитиметься майже весь травень цього року.

“Незабаром буде проведено низку заходів підготовки спільно з особовим складом держав-членів НАТО, а також досягнення оперативної сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО (США, Республіка Польща та Королівство Данія)”, – повідомили у пресслужбі.

До Dynamic Front буде буде залучено 1800 учасників з 16 країн НАТО із усієї Європи та Сполучених Штатів, включно з участю України.

Таким чином буде досягнута оперативна сумісність країн учасниць.

Всі учасники зосередять увагу на взаємосумісності та здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила”, – зазначив полковник Даніель Міллер, командувач 41 бригади польової артилерії армії США.

Перед відправкою до Польщі артилерійська батарея гармат 2А36 «Гіацинт-Б» артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича тренувалась на території Міжвидового центру підготовки підрозділів, що на Київщині.