Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Суддя з Дніпра заявила про погрози її дітям

Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Наталії Карягіної щодо фактів погроз навмисного завдання шкоди здоров’ю їй та близьким родичам.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.
До судді надійшов лист, у якому в образливій формі висловлено погрози судді та її дітям, зокрема наявністю великих проблем у разі, «якщо 21 березня 2019 року не буде закрито кримінальне провадження стосовно всіх підсудних і вони не будуть виправдані».
Карягіна звернулася із повідомленням про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора з проханням вжити відповідних заходів.
Поліція внесла відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) КК України за фактом незаконного втручання невстановленою особою в діяльність судді під час розгляду кримінальної справи.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні 1 квітня 2019 року доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.
«З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за повідомленням судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Карягіної Наталії Олександрівни», – йдеться у повідомленні.