Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Мешканцям Дніпропетровщини розказали про переваги ЦНАПів

Мешканцям Дніпропетровщини розказали про переваги центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів), де громадяни мають змогу оперативно отримати їх від спеціалістів. За словами начальника управління з питань розвитку адміністративних послуг обласної державної адміністрації Олени Лічманенко, регіон у цьому питанні демонструє великі досягнення.
Про це вона заявила під час передачі «Наживо» в ефірі 51-го телеканалу, повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«ЦНАПи – це місце, де можуть обслуговуватися як звичайні громадяни, так і представники бізнесу, це результат трансформації дозвільних центрів. Спектр послуг набагато збільшився. Головне призначення ЦНАПів – боротьба з корупцією, це головні антикорупційні механізми. І дотримується принцип – за форматом єдиного офісу, єдиного вікна можна отримати будь-які послуги, які необхідні для нашого життя, для впровадження бізнесу», – зазначила вона.
Читайте также: Дніпропетровщина – лідер по кількості ЦНАПів серед регіонів України
Що це за послуги? Починаючи від реєстрації місця проживання і закінчуючи реєстрацією прав власності на нерухомого майна. Також це державна реєстрація бізнесу, юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, громадських об’єднань, прав на нерухоме майно, земельних ділянок, місця проживання, зняття з місця проживання, отримання необхідних довідок щодо цих питань.
«Зараз у нас з’явилися нові послуги- оформлення і видача біометричних паспортів. На сьогоднішній день більшість цих послуг надається територіальними органами міграційної служби, але наша область дуже перспективна в цьому напрямі, і на сьогоднішній день по факту у нас запустився один ЦНАП в м. Кривому Розі. Ще в 5 ЦНАПах Дніпропетровщини придбано необхідне обладнання – і це найбільший показник в Україні», – наголосила Олена Лічманенко.