Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Ховаються під бронюванням та «жеруть» мільярди гривень. Філатов розповів, навіщо правоохоронці системно фабрикують справи проти місцевого самоврядування

Мер Дніпра Борис Філатов заявив про систематичну дискредитацію міськради та цькування її співробітників з боку правоохоронців. Відео, в якому ці дії він назвав спробами знищити місцеве самоврядування, Філатов оприлюднив 9 жовтня — після похорону свого ексзаступника Михайла Лисенка. На переконання мера Дніпра, такий тиск з боку правоохоронців триватиме далі.

«Вони добили людину і далі продовжать збиткуватися над іншими. Бо для дискредитації буде наступна кримінальна справа — стосовно закупівель квадроциклів для армії. Але ми так само дамо всі пояснення. Кожен із придбаних квадроциклів зараз на фронті — допомагає хлопцям виконувати бойові завдання», — зауважує Філатов у зверненні.

Коментуючи ситуацію загалом, мер Дніпра також зазначив, що протягом майже 10 років його перебування на посаді правоохоронці сфабрикували та відкрили кілька сотень кримінальних справ, проте жодного вироку суду так і не було. Він порівняв тенденцію із виборним 2020-м роком, зауваживши також, що нині цей тиск може бути як політичною вказівкою, так навіть і частиною російського сценарію.

Філатов підкреслив, що мерія нині не може купувати дрони та РЕБи, і незабаром залишиться без фахівців для ліквідації наслідків російських ударів — адже таких співробітників відсторонюють чи взагалі арештовують.

«Якщо так триватиме надалі, то вже прокурори зі слідчими вестимуть міське господарство, ліквідовуватимуть наслідки обстрілів та готуватимуть місто до опалювального сезону. Чому так? У мене немає відповіді. Спитайте в себе самі. Єдине, що я можу вам пообіцяти — це відкритість та публічність. Чіткі відповіді та максимальне інформування», — додав Філатов.