Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Світлана Єпіфанцева розповіла про надбавки бюджетникам

Заступник міського голови Світлана Єпіфанцева провела порівняльний аналіз нового фінансового документу міста із бюджетами попередніх років. За її словами, активи міської скарбниці цьогоріч сягають 8,8 млрд. грн. І левова частка видатків передбачена на фінансування соціальної сфери життєдіяльності Дніпропетровська.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Основною перевагою нового бюджету Світлана Єпіфанцева називає його соціальну спрямованість. Адже у фінансовому документі величезну увагу приділено тим сферам, які раніше фінансували за залишковим принципом.
Так, згідно бюджету, цьогоріч на розвиток освіти передбачено фінансування в розмірі 1,8 млрд грн. Медична галузь отримає 998 млн грн. На розвиток культури заклали 341 млн грн.
Ще один важливий пункт бюджету – підтримка бюджетників. За словами Світлани Єпіфанцевої, на виплату надбавок в бюджеті закладено 315 млн грн.
«Ми розуміємо, що в нинішніх реаліях їм доводиться непросто. Тому, за умовами нового фінансового документа, вони отримуватимуть щомісячні муніципальні надбавки в розмірі 650 гривень. Також, в порівнянні з цифрами минулого року, в новому бюджеті закладено в 1,5 рази більше грошей на забезпечення представників пільгової категорії населення необхідними ліками», – підкреслила Світлана Єпіфанцева.
Читйте также: Мэр Днепропетровска поручил своему заму Епифанцевой заботу об инвалидах.
Фото: business.vesti-ukr.com.