Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

На Дніпропетровщині майже 44 тисячі безробітних знайшли роботу

Зараз на одне вакантне місце претендують троє безробітних. При цьому, кожна третя особа працевлаштована оперативно до надання статусу безробітного. Про це повідомляє інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-центр Дніпропетровського обласного центру зайнятості.
У січні-серпні 2018 року послугами служби зайнятості Дніпропетровської області скористались 97,7 тис. громадян, з яких статус безробітного мали 69,9 тис. осіб. За допомогою служби зайнятості роботу отримали 43,9 тис. осіб, з них безробітних – 31,3 тис. осіб. Поповнили ряди підприємців та започаткували власну справу за рахунок отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю 62 особи.
З початку 2018 року прийнято 576 рішень про виплату компенсації роботодавцям в розмірі єдиного внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця. За направленням Дніпропетровської обласної служби зайнятості 8,4 тисячі безробітних пройшли професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації, а рівень працевлаштування після закінчення профнавчання склав 91,2%.
З метою збереження та відтворення мотивації до праці, забезпечення тимчасової зайнятості, поліпшення матеріального становища безробітних за 8 місяців 2018 року 12 тисяч осіб були залучені до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
З початку 2018 року видано 57 ваучерів особам віком старше 45 років, які виявили бажання проходити перенавчання або підвищувати кваліфікацію за обраними спеціальностями чи професіями.
Особлива увага приділялась і соціально незахищеним категоріям громадян, зокрема, молоді та особам з інвалідністю. Працевлаштовані 6,8 тисяч безробітних, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Робочими місцями забезпечили 511 осіб з інвалідністю.
Загальна кількість вакансій у січні-серпні 2018 року складає 58,3 тис. од., з яких укомплектовано 40,7 тис. од. Про наявність вакансій проінформували центри зайнятості області 10,9 тис. роботодавців. Були укомплектовані службою зайнятості вакансії на 8,8 тис. підприємствах.
До відома: Станом на 1 вересня 2018 року: кількість актуальних вакансій в базі даних обласної служби зайнятості – 7,4 тис. од., крім того 2,3 тис. вакансій є актуальними за даними з інших джерел;
кількість безробітних – 23,5 тис. осіб;
допомогу по безробіттю отримують 18,8 тис. осіб;
на одне вільне робоче місце претендує 3 безробітних.