Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Дніпровські аудитори виявили недостачу 420 тисяч гривень у П’ятихатської міськради

Фахівці Східного офісу Держаудитслужби під час планової ревізії виконавчого комітету П’ятихатської міської ради виявили порушення, що призвели до втрат, на суму понад 420 тисяч гривен Контрольний захід охопив період з 01.01.2015 по 30.06.2018.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Східного офісу Держаудитслужби.
Зокрема, виконавчий комітет як головний розпорядник коштів, не забезпечивши внутрішнього контролю за законністю витрачання бюджетних коштів, зайво виділив з міського бюджету майже 226 тисяч гривен комунальній установі через завищення нею потреби в асигнуваннях на послуги з благоустрою міста.
Окрім того, не забезпечено перерахування до міського бюджету належної частки плати за надане в оренду нерухоме комунальне майно, через що міський бюджет недоотримав майже 159 тисяч гривен.
Також забудовники не перерахували до спеціального фонду міського бюджету пайові внески на суму 15 тисяч гривен.
У виконавчому комітеті виявлено й оплату ремонтно-будівельних робіт за завищеною вартістю, виплату з порушенням працівникам премій, матеріальної допомоги, а також нестачу основного засобу (гойдалки на дитячому спортивному комплексі).
За недотримання законодавства з фінансових питань посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Виконавчому комітету П’ятихатської міської ради зупинено операції з бюджетними коштами.
Матеріали ревізії передано до Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.