Дніпровські аудитори виявили недостачу 420 тисяч гривень у П’ятихатської міськради

08.10.2018 15:00   -
Автор:

Фахівці Східного офісу Держаудитслужби під час планової ревізії виконавчого комітету П’ятихатської міської ради виявили порушення, що призвели до втрат, на суму понад 420 тисяч гривен Контрольний захід охопив період з 01.01.2015 по 30.06.2018.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Східного офісу Держаудитслужби.
Зокрема, виконавчий комітет як головний розпорядник коштів, не забезпечивши внутрішнього контролю за законністю витрачання бюджетних коштів, зайво виділив з міського бюджету майже 226 тисяч гривен комунальній установі через завищення нею потреби в асигнуваннях на послуги з благоустрою міста.
Окрім того, не забезпечено перерахування до міського бюджету належної частки плати за надане в оренду нерухоме комунальне майно, через що міський бюджет недоотримав майже 159 тисяч гривен.
Також забудовники не перерахували до спеціального фонду міського бюджету пайові внески на суму 15 тисяч гривен.
У виконавчому комітеті виявлено й оплату ремонтно-будівельних робіт за завищеною вартістю, виплату з порушенням працівникам премій, матеріальної допомоги, а також нестачу основного засобу (гойдалки на дитячому спортивному комплексі).
За недотримання законодавства з фінансових питань посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Виконавчому комітету П’ятихатської міської ради зупинено операції з бюджетними коштами.
Матеріали ревізії передано до Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.