Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Зеленський розповів, як влаштовано виробництво наземних дронів в Україні

Ні для кого не секрет, що війна росії проти України, це війна здебільшого дронів, але машина не буде воювати без участі людини. Андрій Зеленський, винахідник і виробник наземних дронів, розповість про дрони та їх використання, повідомляє “Дніпро Оперативний”.

Військовослужбовець ЗСУ Андрій Зеленський з першого дня повномасштабного вторгнення у строю. Він займається вивченням, розробкою та виготовленням наземних дронів. За словами чоловіка, таких дронів в Україні не дуже багато. Військовий завжди навчається, щоб вдосконалювати свої навички, але розповідає, що є універсальна платформа під назвою «Сірко» – це триколісний дрон, який має задній привід та витягує до 120 кілограм. 

Такі дрони виконують різні завдання: розвідка, мінування, а може і розмінування, тобто проїхати та прочистити дорогу від розтяжок. На ньому можна везти різний провіант. Виходить, що цей дрон спрощує службу військовим.

До речі, говорячи про створення таких дронів цивільними, військовий каже, що є проблеми. Потрібні такі елементи, які не вийде «знайти у гаражі». Наземні дрони зібрати складніше, ніж ті, що літають. 

Цивільні можуть допомогти по-іншому: як каже Андрій, «Сірко» складається зі звичайного дитячого квадроциклу. Якщо у когось є непотрібний, то можна передати на потреби армію. Його заберуть та перероблять. Також, звичайно, ніхто не відміняє донати для тих, хто робить дрони