Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Зеленський збирається вдатися до маніпуляцій “опитуванням” під час проведення місцевих виборів

Шостий президент Зеленський оголосив про проведення 25 жовтня під час виборів всенародного опитування.

“25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі п’ять важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємося з друзями, батьками або таксистами, про те, про що раніше нас ніколи не питали. П’ять важливих питань, щоб дізнатися твою думку”, – заявив фамільярно на “ти” Зеленський у відеозверненні.

Таке опитування не передбачене українськими законами та Конституцією, – коментує bbc.

Опитувань у день голосування суперечить Виборчому кодексу, заявили у Комітеті виборців України.

«Опитування, яке пропонується провести 25 жовтня, на відміну від референдуму, як це визначено для референдуму Конституцією, не матиме прямих юридичних наслідків. Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ, а не виключно ті, хто має достатньо медійного впливу та грошей», – заявили в Офісі президента.

Зеленський закликав людей прийти на виборчі дільниці й відповісти на п’ять питань.

Що це будуть за питання, поки неясно. Але, як пообіцяли в Офісі президента, це будуть питання, які “ніхто й ніколи не хотів ставити напряму” українцям.

Він зазначив, що зараз Верховна Рада готується закріпити такий “важливий механізм” як “народовладдя” на законодавчому рівні.

Пізніше в офісі президента розповіли, що хочуть дати суспільству більше можливостей вирішувати, “як розвиватися державі”, а 25 жовтня всі дізнаються, “що насправді думає народ”.

“.. держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників”, – повідомили в офісі президента і наголосили, що таке опитування “не матиме прямих юридичних наслідків”.

25 жовтня в Україні будуть місцеві вибори

За даними інсайдів та наближених до ОП ЗМІ з‘явився перелік найбільш ймовірних питань, які будуть винесені на так зване «опитування» Зеленського і ці питання дуже далекі від інтересів України. Це запитання, що повністю лягають в процес «міру» з РФ, а для держави є здачею інтересів.

Наразі вирішується, які саме з цих питань (чи яке формування) буде на так званому «опитуванні». В будь якому разі це «опитування» буде нелегітимним та абсолютно позбавленим будь якого статусу. Єдине що воно може здійснити – це виправдати капітуляційну політику Зеленського та можливі поступки в питанні Донбасу. Проте, Україна цього ніколи не пробачить…і рятувати свій рейтинг та повну нелегітимність це не допоможе“, – стверджує Андрій Смолій — український громадський діяч, політичний експерт, юрист-міжнародник.

Ми зібрали обурливі перші реакції українців у соцмережах з приводу спроби вдатися до незаконного “опитування” і до підготовки запровадження “НАРОДОВЛАДДЯ” яке зруйнує державу й призведе до хаосу та дезінтеграції.