Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Завідувачі відділень в Мечникова стали інвалідами, щоб уникнути мобілізації: Риженко наслідує досвід прокурорів Хмельниччини?

Підлеглі Сергія Риженка, не без його відома, сфабрикували діагнози та оформили інвалідність, щоб уникнути мобілізації. 

В соцмережі прокотився скандал після новини, що 51 прокурор у Хмельницькій області оформив для себе та своїх дружин інвалідність. Допомагала їм в цьому головна лікарка Хмельницької медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяна Крупа, яка зараз під слідством. В цій історії її син – начальник Пенсійного фонду Хмельницької області Олександр Крупа оформлював виплати. 

Крупа «озолотилася» настільки, що під час обшуку викидала пів мільйона доларів у вікно, а її чоловік ледь примостився на ліжку зі знайденими купюрами.

Коли цей сором вийшов на всеукраїнський рівень, Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування. Цікаво, що він скаже на подібну історію, яка трапилася у лікарні Мечникова, якою керує Сергій Риженко?

Важкі інваліди керують відділеннями

Ми провели власне розслідування, яке показало, що на паперах двоє завідувачів відділень лікарні Мечникова прикуті до ліжка, бо мають тяжкі захворювання. Але це фікція, бо насправді вони ходять на роботу, оперують і навіть підзаробляють, консультуючи за гроші.

Завідувачу відділення Богдану Шпортько встановили тяжкий діагноз.

Завідувач онкологічного відділення отоларингології №2 обласної лікарні Богдан Шпортько з 2 липня по 10 липня 2024 року лікувався в обласній лікарні від інфаркту мозку внаслідок тромбозу церебральних артерій. В народі цей стан більш відомий як ішемічний інсульт. Після такого людина повністю не відновлюється, не те, що проводить операції та консультує хворих.

У 37-річного лікаря важке захворювання, яке не дає йому права лікувати.

До інсульту у Богдана Шпортько діагностували гіпертонічну хворобу з нирковою недостатністю. У лікарських довідниках йдеться, що гіпертонічна хвороба може ускладнюватися серйозними порушеннями роботи внутрішніх органів, які здатні привести до інвалідності або смерті. А тепер скажіть, чи схоже, щоб цей лікар був важким інвалідом?

Молодий лікар оперує хворих, але оформив собі інвалідність. 

З інвалідністю він встигає консультувати у приватних клініках Дніпра.  

Махінації зі складними діагнозами скоріше схожі на фальсифікацію діагнозів та медичних документів, щоб отримати інвалідність та ухилитися від мобілізації.

Інфаркт головного мозку міг «намалювати» собі завідуючий відділенням урології Євген Українець. Йому 53 роки – ще є ризик потрапити на фронт, але щось не дуже хочеться після того, що бачили лікарі Мечникова у поранених захисників.

Євген Українець теж оформив собі інвалідність.

Окрім захисту від мобілізації підлеглі Сергія Риженка ще й отримують гроші, маючи інвалідність. Не знати про те, що лікарі фальсифікують документи директор лікарні не міг, бо це його головне завдання – знати все і про всіх. Може і Риженко зробив для себе інвалідність, та прокуратурі потрібно уважно придивитися до лікарні, де працівники не гребують використовувати службове становище?