Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

За рішенням голландського суду, водії Uber – це працівники, а не підрядники

У Нідерландах суд визнав водіїв Uber найманими працівниками — тепер компанія повинна платити їм зарплату відповідно до колективного договору таксистів. Про це йдеться в постанові суду, яку оголосили на засіданні в понеділок, 13 вересня, – повідомляє Time.

Також суд в Амстердамі вирішив стягнути з Uber компенсацію у розмірі €50 тисяч на користь Федерації нідерландських профсоюзів за недотримання трудової угоди.

Профспілка таксистів FNV, яка подала позов, заявила, що задоволена рішенням суду, а от топкерівник Uber у Північній Європі Мауріц Шонфельд сказав, що спантеличений ним.

Це була чергова перемога суду для профспілок, які борються за кращу заробітну плату та пільги для тих, хто працює в економіці концертів, і цього року прийняли подібне рішення щодо Uber у Великобританії.

Окружний суд Амстердама став на бік Федерації профспілок Нідерландів (FNV), яка стверджувала, що приблизно 4000 водіїв Uber у столиці є працівниками компанії таксі і їм повинні надаватися пільги відповідно до сектору таксі.

Uber заявив, що оскаржуватиме це рішення, і “не планує працевлаштовувати водіїв у Нідерландах”.

“Ми розчаровані цим рішенням, оскільки знаємо, що переважна більшість водіїв хочуть залишатися незалежними”, – сказав Мауріц Шенфельд, генеральний менеджер Uber у Північній Європі. “Водії не хочуть відмовлятися від свободи вибору, коли, коли і де працювати”.