Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Виконано близько 40 %: у Дніпрі ремонтують двір біля найдовшого будинку Дніпра «Китайська стіна»

Комунальники у місті Дніпро продовжують ремонт двору біля “Китайської стіни” – найдовшого будинку у місті. Жителі місцевого району висловлювали скарги щодо аварійного стану доріг та тротуарів, звертаючись із цією проблемою до мера міста. За їхніми словами, стан доріг був критичний.

«Тут були ями, через які ми постійно спотикались. Крім цього, після рясних дощів тут стояла вода у калюжах. Нині ані ям немає, ані води. От навіть нещодавно пройшов дощ – і в нас сухо. Тож ми дуже раді, що нам нарешті зробили новеньку дорогу та тротуари», – прокоментувала місцева мешканка Наталя Клімова.

70-річний Михайло Олексійович мешкає в одному з будинків у цьому дворі вже 35 років. Каже, за цей час ніколи не бачив стільки техніки та комунальників. Бо це перше таке масштабне та комплексне оновлення двору.

«Стільки я років тут мешкаю і стільки ж ніколи тут не робили дорогу капітально. Лише латали ями. Нині дуже чудово, що нам нарешті роблять дорогу, ви бачите своїми очима, як тут стає гарно. Хлопці працюють і в суботу, і в неділю, швидко та якісно. Ту ділянку, яку вже відремонтували, я випробував на велосипеді. Хоч сьогодні багато хто каже, що всі гроші потрібно на ЗСУ, але ми і хвилюємось за хлопців, проте тут теж треба, аби було гарно і аби було як проїхати тим же швидким», – прокоментував місцевий мешканець Михайло Балицький.

Наразі комунальники працюють біля будинку на проспекті Героїв, 12, де проводять встановлення бордюрного каменю, ремонтують тротуар та облаштовують зону перед під’їздами. Зазначено, що раніше комунальники вже виконали комплексне оновлення як дороги, так і тротуарів у дворах будинків за адресами: просп. Героїв № 14-А, № 18, № 18-А, № 4 та № 6. Також було проведено ремонт під’їзної дороги до амбулаторії.

«Біля будинку № 12 ми розпочали роботи близько місяця тому і тут ремонтуємо підпірні стінки завдовжки 248 погонних метрів, замінимо 11 тис. кв. м асфальту та 5,5 км бордюрного каменю. Нині тут працюють три бригади, кожна з яких розпочала роботи з кінців будинку та таким чином завершать роботи десь посередині. У цілому це дуже великий двір і тут дуже багато людей мешкає – усі вони потребують комфортного переміщення, також не менш важливим є і якісний проїзд для спецтранспорту – це і швидкі, і ДСНС тощо. Тож роботи ми проводимо комплексно, тобто не лише замінюємо асфальт, а й розширюємо саму дорогу, облаштовуємо додаткові паркувальні кишені та майданчик під сміттєві баки», – прокоментував начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Наразі ремонтні роботи у цьому дворі вже завершено на 40%. Загалом планується завершити їх до кінця листопада, за умови, що погодні умови дозволять комунальникам безперешкодно працювати.

Довідка: комунальники ремонтують дороги, двори та проспекти, на стан яких нарікають містяни. Часто на таких ділянках поєднують одразу декілька видів робіт – наскільки це можливо в умовах великої війни. Так на просп. Героїв, біля найдовшого в місті будинку, відомого як «Китайська стіна», оновлюють не лише дорогу і тротуари, а й вуличне освітлення, зливову каналізацію, а також вводи холодного постачання, вже виконали заміну мереж теплопостачання з підземного прокладання на надземне.