Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Видавали себе за громадських активістів й закликали до держперевороту: затримано 50 осіб

З початку повномасштабної війни Служба безпеки України та Національна поліція затримали понад 50 агентів російських спецслужб, які видавали себе за громадських активістів та намагалися розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Службу безпеки України.

Так звані “громадські активісти” створили десятки неформальних обʼєднань та рухів і позиціонували себе як прибічники “народовладдя”. Вони публічно закликали до насильницького захоплення державної влади в Україні, щоб “із середини” підтримати збройну агресію РФ.

Завдяки СБУ понад 30 із них повідомлено про підозру у злочинах проти національної безпеки. Ще 14 фігурантів – отримали реальні терміни ув’язнення і наразі відбувають покарання.

Так, на Дніпропетровщині нейтралізовано підривну діяльність керівника прокремлівського осередку та восьми його спільників.

Під час підпільних “з’їздів” учасники “громадської організації” закликали до державного перевороту у Києві та займалися дискредитацією Сил оборони.

У Запоріжжі викрито п’ять блогерів фейкового “народовладдя”, які на замовлення окупантів поширювали дезінформацію про діяльність співробітників ТЦК.

Для проведення інформдиверсій фігуранти використовували власні Телеграм- та Ютуб-канали, через які робили масові “вкиди” щодо українських військовослужбовців.

У Хмельницькому засуджено двох ворожих поплічників, які організовували відеоконференції з російськими пропагандистами та ідеологами рашизму.

Під час таких онлайн-мостів фігуранти закликали до захоплення влади у Києві з подальшим “приєднанням” України до складу РФ.

На Львівщині викрито ще двох прихильників кремлівського режиму, які публічно вихваляли путіна та окупаційні угруповання країни-агресора.

“За десятками викритих фактів тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України”, – йдеться у повідомленні СБУ.