Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Всі московити несуть відповідальність за війну РФ проти України, навіть, якщо їх отруєно пропагандою

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росіяни відповідальні за повномасштабне вторгнення Московії.

За словами глави МЗС України, вони несуть відповідальність, нехай і отруєну пропагандою.

«Дехто хоче жити у простому світі, де Путін несе повну відповідальність за війну. Реальність така, що хтось справді скидає бомби на українські міста, розстрілює евакуйованих, формує “Z”, підтримує Путіна в опитуваннях. Як і в 1930-ті роки, вони несуть відповідальність, нехай і отруєну пропагандою», – наголосив він.

О 5 ранку 24 лютого московитський диктатор Володимир Путін оголосив про початок «воєнної операції» проти України.

18 березня – 23-й день повномасштабної війни з Московією. Московські окупанти наступають з півночі, сходу та півдня, обстрілюючи з артилерії та з повітря мирні міста.

З перших днів війни найбільш складна ситуація спостерігається у Харкові, Чернігові, Сумах, Маріуполі, Києві та околицях столиці.

Окупанти також намагаються захопити ті території Донецької та Луганської областей, які до війни були під контролем України.

За даними двох опитувань, проведених групою незалежних російських соціологів з інтервалом у півтора тижні з кінця лютого до середини березня, майже три чверті населення Росії підтримують війну з Україною, відчуваючи такі позитивні емоції, як гордість, радість, повагу, довіру та надію.