Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Виявлено “несподівані” факти – підпали на Луганщині організовують російські бойовики

Відео надали військові однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині. На ньому чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців, – повідомляє волонтерська група «Повернись живим» на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадуємо, що за даними Головного управління ДСНС в Луганській області, від пожежі згоріли понад 1000 га лісу на Луганщині. 30 вересня було 146 вогнищ вогонь знищив щонайменше 350 будинків. Існує загроза розповсюдження вогню на с. Кудрящівка, с. Боровеньки, с. Пурдівка та с. Щедріщево. А також на польовий артилерійський склад ЗСУ поблизу Боровеньок та газорозподільчу станцію на околицях Олександрівки. Якщо ситуація погіршиться, жителів с. Боровеньки, с. Пурдівка та с. Щедріщево евакуюватимуть.

А за даними Генеральної прокуратури, в результаті пожеж вже є 11 загиблих та 17 шпиталізованих з опіками та отруєннями чадним газом. 

Основні версії: обстріли бойовиків, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.