Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Військовий і журналіст «Бігус-інфо» Курбатов привітав мера Дніпра з поверненням до активної боротьби проти «закулісних справ і домовленостей»

Олександр Курбатов, військовий і журналіст відомого проєкту «Бігус-інфо», привітав міського голову Дніпра Бориса Філатова з поверненням до активної боротьби проти «закулісних справ і домовленостей». У своєму зверненні Курбатов пригадав, як вони разом з Філатовим працювали над проєктом журналістських розслідувань «Губернські Хроніки», який висвітлював темні справи місцевої влади та бізнес-еліт, – пише «Наше Місто» з посиланням на допис Курбатова.

Курбатов згадав, як проєкт «Губернські Хроніки» існував у складних умовах політичного тиску і майже повного контролю медіа з боку влади. Проте сьогодні Філатов, уже як мер, знову виступає в ролі викривача схем.

«Пройшло багато років. Борис сам став мером Дніпра. Про нього, як про мера, теж робили чимало журналістських розслідувань – це демократія, це потрібно. Мер Філатов відповідав дописами на своїй сторінці у ФБ. Але зараз він, діючий міський голова, знову повернувся до ролі викривача закулісних справ і домовленостей. Очевидно, спроби вести якийсь діалог у дипломатичному ключі вже вичерпані і це погано», – йдеться у дописі.

Нова версія «Хронік», за словами Курбатова, зберегла основні принципи: відкритість, простоту та викриття конкретних осіб, що дозволяє суспільству отримувати важливу інформацію про діяльність посадовців.

«Нова ітерація “Хронік” має мінімалістичний хронометраж, відповідно до сучасного темпу життя, але головні принципи старої програми збережені: відверто, просто, зрозуміло і всі прізвища з підписами в наявності, а от це добре», – сказав Курбатов.

Варто зауважити, що другий випуск авторської програми Філатова вийшов вчора. У ньому мер Дніпра детально описав, як правоохоронці блокують допомогу армії від нашого міста та закликав громади, що також потерпають від тиску правоохоронців, звертатися до нього по допомогу.

Натомість перший випуск програми було присвячено ситуації з незаконно зведеною пʼятиповерхівкою на вулиці Лабораторній — де після блокування небезпечного будівництва в обласному управлінні СБУ звинуватили мерію у пособництві державі-агресору.

Міський голова Борис Філатов у черговому дописі у соціальних мережах заявив, що не має жодного відношення до телеграм-каналу «тёмный рыцарь Днепр». Мер додав, що «власником та адміністратором вищевказаного каналу Роман Кравець».

Також слідом за Борисом Філатовим заявив про різкий тиск силовиків на місцеву владу міський голова Києва Віталій Кличко.