Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Великодній кошик: як змінилася вартість продуктів перед святом

Традиційний набір продуктів до Великоднього столу – паска, яйця, буженина, домашня ковбаска, масло та твердий сир – вже з’являється на полицях магазинів та користується попитом серед громадян. До свята залишилося менше тижня, тому люди почали закуповуватися. Проте, за словами продавців, попит не дуже високий, тому ціни перед святами не зросли. Скільки коштують продукти у Дніпрі дізнавалися журналісти ДніпроТБ, – пише «Наше Місто».

У Центральному ринку Дніпра найдорожчим продуктом до Великоднього кошика виявилося м’ясо – ковбаса та копченості сягають 300-350 грн за кілограм, сало – 100-180 грн.

Сир коштуватиме 300 грн за кілограм. Вершкове масло можна придбати вартістю 46 гривень за 200 грамів. Ціни на яйця приємно радують – лише 25-40 грн за десяток.

Цьогорічна ціна на паску за класичним рецептом становитиме 180 гривень за кілограм. Таке відносно незначне підвищення вартості випічки обумовлене помітним зниженням цін на яйця (майже на 30%).

Таким чином, загальна вартість середнього великоднього кошика становить майже тисячу гривень. Це значно дешевше, ніж середня ціна в Україні.