Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

«Укроборонпром» та американські оборонні компанії уклали угоди на $2,5 млрд

Угоди передбачають спільні розробки, постачання продукції та створення нових виробничих потужностей.

Держконцерн «Укроборонпром» за результатами переговорів уклав три угоди про співробітництво на загальну суму $2,5 млрд щодо спільних розробок, постачання продукції та створення нових виробничих потужностей, – повідомляє пресслужба концерну.

Зазначається, що було проведено переговори з керівництвом американської компанії Lockheed Martin Corporation, зокрема з віцепрезидентом Раймондом Пізеллі.

Концерн також співпрацюватиме з Harris Global Communications Inc, яка є одним зі світових лідерів оборонних технологій. Підписана угода передбачає реалізацію спільних проєктів з постачання продукції в Україну, її подальшу інтеграцію у повітряні, наземні та морські системи.

Ще однією угода – із GLOBAL ORDNANCE – компанією-постачальником оборонної продукції у різних країнах світу. Разом із DAY & ZIMMERMANNLONE STAR LLC сторони підписали документ щодо розробки проєктів з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств «Укроборонпрому».  Ця стратегічна угода дозволить уряду України використати величезний ланцюжок поставок та виробничі партнерства Global Ordnance у США і в усьому світі, щоб отримати безліч елементів захисту, технологій і виробничих можливостей, які необхідні для зміцнення в Україні інфраструктури військовій та оборонній промисловості.

Президент GLOBAL ORDNANCE Марк Моралес заявив: “Наші міцні відносини з Україною продовжують бути взаємовигідними для США та наших українських союзників. Завдяки цьому останньому і вітається розширення співробітництва, промислова база США виграє від додаткової роботи, а Україна отримає необхідні можливості”.

Штаб-квартира Global Ordnance зі штаб – квартирою в Сарасоті, штат Флорида, нещодавно була названа однією з найбільш швидкозростаючих компаній у районі Тампа-Бей. Через свої різні підрозділи компанія Global Ordnance займається постачанням оборонного обладнання Міністерству оборони США та союзникам США, а також постачає на комерційний ринок вогнепальну зброю, боєприпаси та зовнішні матеріали.

«Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою», – відзначає Юрій Гусєв.

Нагадуємо, що американська компанія зі світовим ім’ям Lockheed Martin брала участь у міжнародній виставці «Зброя та безпека – 2021» в Україні з демонстрацією винищувача F-16.