Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Українка перша на турнірі в Англії

Ukraine's Maryna Bekh celebrates after winning the silver medal in the women's long jump final at the European Athletics Championships at the Olympic stadium in Berlin, Germany, Saturday, Aug. 11, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)

Ця перемога стала першою для Марини в новому сезоні.

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук виграла турнір зі стрибків у довжину, який проходив в Англії, – повідомляє офіційний сайт Діамантової ліги.

Сьомий етап цього турніру брав англійський Ґейтсгед, і саме там українка виграла свою першу золоту медаль в цьому сезоні. До цього вона двічі посідала треті місця – на етапах у Флоренції і Стокгольмі.

Для перемоги Бех-Романчук треба було стрибнути на 6,67 метра, при тому, що свій найкращий результат Марина показала ще в кваліфікації. Тоді їй вдалося стрибнути на 6,77 метра. У фіналі ж українська спортсменка випередила німецьку спортсменку Маланка Біхамбо з результатом 6,65 метра і Фатіму Діабі з Іспанії, яка стрибнула на 6,46 метра.

Раніше Бех-Романчук завоювала золоту медаль на чемпіонаті Європи, який пройшов в цьому березні. Перемогу українка отримала завдяки останній, шостий, спробі – вона досягла позначки 6,92 метра.