Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У «Правому секторі» зраділи легалізації «ленінопадів»

Міністр культури України В’ячеслав Кириленко заявив, що демонтаж пам’яток радянським діячам буде підтримано на офіційному рівні.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Ми будемо заохочувати будь-які громадські ініціативи, пов’язані з очищенням України від пам’яток діячам комуністичного минулого.
Численні монументи, погруддя та інші подібні пам’ятки одіозним діячам тоталітарного режиму, які до того ж відсутні в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України, не є об’єктами культурної спадщини ані національного, ані місцевого значення. Тому під охорону з боку держави вони не підпадають», – про це заявив Віце-прем’єр міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко.
Крім того, за його словами, Мінкульт ініціюватиме виведення з Державного реєстру нерухомих пам’яток України всіх зазначених там пам’ятників, пов’язаних із комуністичними діячами.
«Держава не буде протидіяти, а навпаки, всіляко сприятиме будь-яким громадським ініціативам, які боротимуться за очищення України від цих реліктів тоталітарного минулого», – наголосив В’ячеслав Кириленко.
На офіційній сторінці «Правого сектора» у фейсбук відреагували на такі зміни на державному рівні.
«Ленінопад легалізовано!
Міністерство культури дозволило демонтувати пам’ятники комуністам!», – кажуть у ПС.