Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Намібії на місцевих виборах переміг Адольф Гітлер

Минулого тижня Адольфа Гітлера Уунону обрали радником округу Омпунджа, – повідомляє ВВС. Намібійський політик, названий на честь Адольфа Гітлера, каже, що не планує світового панування після перемоги на місцевих виборах, де чоловіку з дивним іменем вдалося здобути 85% голосів виборців.

В інтерв’ю німецькій газеті Bild він наполягав на тому, що він “не має нічого спільного” з нацистською ідеологією. Адольф, як і інші германські імена, не рідкість у країні, яка колись була німецькою колонією. Він був обраний правлячою партією “Свапо”, яка очолювала кампанію проти колоніального правління та правління білих меншин.

Пан Уунона зізнався, що батько назвав його на честь нацистського лідера: “Він, мабуть, не розумів, що стоїть за іменем “Адольф Гітлер“. У дитинстві я сприймав це як цілком нормальне ім’я. Лише коли я подорослішав, я зрозумів: ця людина хотіла підкорити собі весь світ. Я не маю нічого спільного з жодною з цих речей“, – сказав Уунона.

Уунона сказав, що дружина називає його Адольфом і він публічно використовує це ім’я, тому ​​не планує його змінювати.

Між 1884 і 1915 роками Намібія була частиною німецької імперії, яка називалася Німецькою Південно-Західною Африкою, тож німецькі імена не такі рідкісні в цій країні.