Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпропетровську розробили карту взаємодії служб на випадок снігових завалів

Карту розробляли спільно з міською поліцією, департаментом житлово-комунального господарства та ДСНС. Лінія виїздів до Дніпропетровська тут умовно поділені на 7 ділянок. За кожною закріплені відповідальний та цілі бригади людей, які в разі стихійного лиха зможуть оперативно ліквідувати його наслідки. Яка техніка і в якій кількості буде боротися з негодою – все це також відображає мапа.
Зменшену копію карти передали представникам поліції та комунальних служб, а також ДСНС та оперативним службам міськради, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міскради.
«Цієї зими департамент спільно з комунальними службами Дніпропетровська відпрацював карту дій на випадок снігових завалів. На ній видно, де і скільки стоїть одиниць транспорту, яка є відстань за кілометражем. Адреси ключових ділянок та імена відповідальних – все є тут », – повідомив директор департаменту по взаємодії з правоохоронними органами міськради Олександр Свіренко.
Також за словами Олександра Свіренка, у разі аномальних снігопадів місто готове прийняти 690 машин великовантажного транзитного транспорту. Великогабаритні автівки зможуть розташуватися під бордюрами і поблизу майданчиків великих торгових центрів, де є опалення. Там водії зможуть зігрітися і випити чаю.
Разом з тим, стратегічна мапа розроблена і узгоджена не тільки з комунальними службами, але також і з представниками військових. «У разі тяжких заметів і підйомів будуть виділені тягачі. Це погоджено з командувачами Нацгвардії і Збройних сил. Ми заздалегідь вдячні, але сподіваємося, що такого не буде », – сказав Свіренко.