Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У католицькому храмі Святого Антонія Падуанського у Відні радикали вчинили безлад

Зловмисники викрикували “Аллаху Акбар” і вчинили заворушення в церкві Антона у Фаворитені, – повідомляє oe24.at.

Співробітники Antonskirche у Відні-Фаворитен зазнали шоку. Близько 18:30 близько тридцяти молодих людей штурмували будівлю, кричали “Аллаху Акбар” і починали заворушення. 

Представники церкви зателефонували в міліцію, яка була на місці події через кілька хвилин. На той час скандалістів уже не було. Однак буквально за дві години до нападу поліція зірвала незареєстрований збір близько 20 турецьких підлітків на Реуманнплац.  Деякі з них вже привертали увагу в минулому через безлад.

У земельному відомстві з охорони конституції вважають, що винуватцями нападу стали радикально налаштовані ісламісти, які неодноразово привертали до себе увагу. Поліції вже вдалося встановити особи нападників.

“Всі християни повинні мати можливість вільно і безпечно сповідувати свою віру в Австрії! Ми будемо рішуче продовжувати боротьбу проти політичного ісламу і не проявляти тут помилкової терпимості”, – написав після інциденту канцлер Австрії Себастьян Курц у twitter.

Після терактів у Франції координаційні переговори між Федеральним відомством з питань захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) та Робочою групою Кобра наказали посилити захист французьких об’єктів та посилити нагляд у громадських місцях. Крім того, Міністерство внутрішніх справ посилило присутність міліції у Фаворитені.

Міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер: “Я негайно доручив Генеральному директору з питань громадської безпеки інформувати всі відділи міліції про поточні події та інтенсивніше стежити за громадським простором, особливо у “гарячій точці “Фаворитен”.

Міністр інтеграції Сюзанна Рааб також відреагувала на цей інцидент: «Паралельні суспільства є джерелом насильства. Ми повинні боротися з усіма формами екстремізму та ісламізму з самого початку, щоб запобігти гіршому. Добре, що тут одразу втрутилася поліція і посилила свою присутність у Фаворитені “.