Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпропетровську відкрилась благодійна школа

Повернувшись із зони антитерористичної операції, військові та волонтери, як ніхто, потребують допомоги, запевняють психологи. Тому, щоб не залишати їх із проблемами на самоті, загоєння душевних травм вирішили лікувати разом. У благодійній школі, яку організатори створили фактично за 5 днів, викладає Оттіс Вінстон Тейлор. Він привіз із США до України свою напрацьовану за 28 років методику надання психологічної допомоги, передає 9 канал.
«Під час цих трьох днів ми вивчали як організовувати групову терапію військових. Також я поділився своїми знаннями, що таке посттравматичний стресовий розлад, що тягне за собою певну залежність. Мені доводилось працювати із військовими на фоні залежності і один із цих симптомів — це алкоголізм», — розповідає Оттіс Вінстон Тейлор — лектор.
Оксана — практикуючий психолог зі Львівської області. Незабаром у її населеному пункті відкриють кризовий центр для допомоги військовим АТО. Тому жінка, не вагаючись, приїхала на семінар. Триденний курс, каже, пішов на користь.
«Чіп саме добре дає нам інструктарій. В нього яка мета — щоб усі психологи, волонтери мали єдину базу, єдину документацію, яка не ведеться на даний час. І як далі з цим працювати. Я так зрозуміла, далі це буде одна єдина база…. » — каже Оксана Кушина — учасниця школи.
Читайте також: На Дніпропетровщині заборонили використання феєрверків під час травневих свят
Школа об’єднала різних за спеціальністю людей — військових психологів, працівників військоматів та соціальних служб. Усього на перший модуль зареєструвалось близько 70 учасників.
«Специалисты, которые прослушают трехдневный курс, получат сертификаты и смогут уже сертифицировано работать по этой проблеме. Основное направление, то, чего у нас не знает никто — это именно организация групп психологической поддержки: как это делать в группах».
Утім, на цьому волонтери не зупиняються — уже 6,7,8 травня розпочнеться другий курс, на участь у якому потрібно завчасно зареєструватись за адресою або за телефоном, що ви бачите на екранах.
Читайте також: Чи бояться дніпряни терактів?