Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпропетровську десятки ошуканих інвесторів будівництва пікетували ОДА (ВІДЕО)

У четвер, 24 вересня, у Дніпропетровську десятки інвесторів будівництва пікетували будівлю облдержадміністрації, вимагаючи вирішити питання з добудовою житлового будинку, полишеного забудовником, або ж повернути їм вкладені гроші, передає “Радіо Свобода“.
У руках люди тримали плакати з написами «SOS!», «7 років поневірянь», «Віддайте нам наш будинок, добудуємо самі».
За словами керівника ініціативної групи Юрія Соколова, ще 2007 року близько ста родин дніпропетровців вклали кошти у будівництво багатоповерхового будинку економ-класу, який мав з’явитись на житловому масиві «Перемога». Через два роки, звівши споруду приблизно на 40%, компанія-забудовник «заморозила» роботи й припинила виконувати свої зобов’язання перед інвесторами. Пізніше, за словами пікетувальників, вони дізнались, що з того часу фірма вже двічі змінила власників.
За оцінками інвесторів будівництва, мова йде про «квартирну аферу на майже 600 мільйонів гривень». Люди обурені тим, що винуватці досі не названі й не покарані.
«Справу про шахрайство на десятки мільйонів скинуто на слідчого райвідділу. Розслідування кримінальної справи, у рамках якої ми офіційно визнані потерпілими, триває 4 з половиною роки, жодній особі не оголошеного про підозру», – зазначили учасники пікету.
За даними пікетувальників, найбільшу тривогу у них викликає те, що вже наступного тижня, 29 вересня, у суді Дніпропетровська має бути ухвалене рішення про ліквідацію компанії-забудовника: це, вважають інвестори, остаточно позбавить їх надії отримати обіцяні квартири.
У Дніпропетровській облдержадміністрації у четвер заявили, що беруться за з’ясування ситуації. Що ж до посадовців компанії-забудовника, отримати їхні коментарі поки не вдалось: за адресою, де зареєстрована юридична особа, напівзруйнована будівля.