Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпропетровській області підпільний завод з виробництва етилового спирту щоденно виробляв понад 20 тонн продукції

У Новомосковську Дніпропетровської області троє осіб організували підпільне виробництво етилового спирту. За допомогою спеціального технологічного обладнання щоденно вироблялось понад 20 тонн спирту. Виготовлену незаконну продукцію продавали по вій Україні. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Бюро економічної безпеки.

Встановлено, що незаконно виготовлену продукцію перекачували до обладнаного спиртосховища через підземний трубопровід  довжиною приблизно 1 кілометр. Надалі її продавали по всій території України.

Детективи БЕБ під час обшуків вилучили 113 тонн нелегальної підакцизної продукці. Також було вилучено обладнання цілісного майнового комплексу, що охоплює всі етапи технологічного процесу виготовлення спирту.

Наразі всім трьом особам, які організували підпільний спиртзавод, повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) вчинених за попередньою змовою групою триває.