Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпрі затримали групу серійних квартирних крадіїв

У Дніпрі 20 грудня правоохоронці затримали трьох чоловіків після вчинення чергової крадіжки. Ними виявилися троє чоловіків, віком від 33 до 41 року, один із яких є громадянином Грузії, – повідомляє Нацполіція Дніпропетровської області.

Відомо, що шляхом підбору ключа, а також зламу замку чоловіки проникали до квартир громадян та викрадали цінне майно потерпілих: ювелірні вироби, гроші.

Під час затримання поліцейські провели обшук у автівці чоловіків та вилучили: набір відмичок, мобільні телефони, банківські картки, ноутбук, 1 800 доларів США, вироби із золота, документи та інші речові докази.

Наразі чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру чоловікам за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана із проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Нагадуємо, раніше повідомляли, що у Кривому Розі затримали ймовірного грабіжника. На вулиці Героїв АТО вночі невідомий побив чоловіка й забрав у нього телефон, куртку та сумку. Товариш потерпілого зателефонував до поліції й розіповів про інцидент. Патрульні приїхали на виклик, поспілкувалися з чоловіками та взяли прикмети нападника. Згодом під час обстеження прилеглої території, побачили чоловіка, який був схожий на ймовірного грабіжника. Його зупинили та провели поверхневу, під час якої виявили сумку, телефон та куртку.

Також писали, що на Дніпропетровщині затримали серійного крадія. Встановлено, що протягом декількох місяців чоловік проникав на територію домоволодінь місцевих мешканців. Після чого викрадав особисте майно громадян. У ході слідчих дій поліцейські встановили крадія. Ним виявився раніше судимий 59-річний місцевий житель.