Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпрі випустили майже 200 офіцерів поліції (ФОТО)

Цьогоріч випускниками Дніпропетровського державного університету внутрішніх став 191 курсант. Усі вони відсьогодні носитимуть погони працівників поліції. На стройовому плацу вишу зібралися батьки та рідні випускників. Традиції випускної церемонії вишу – це урочистий марш, чуттєвий вальс і, за офіцерською традицією,кидання монет – на добро та вдачу.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Випускники цього вишу підуть служити до різних підрозділів правоохоронної системи міста та країни. Відомо, що 78 молодих новоспечених офіцерів поповнять лави органів національної поліції області. Також 23 випускники-відмінники крім дипломів із відзнакою отримали також звання старшого лейтенанта поліції.
Вчорашні курсанти пройшли не лише теоретичну підготовку у стінах вишу, а й вдосконалювали свої знання на практиці. Навчалися майбутні офіцери 3-4 роки – залежно від обраного фаху. Нині у виші роблять більший акцент саме на практичну частину.
«Кардинально змінилася підготовка фахівців. З реформуванням системи УВС змінилася нормативна база і підхід викладання. Є потреба саме в практиках», – розповів декан факультету №2державного університету внутрішніх справ Роман Кацуба.
Він також додав, що з реформою поліції України кількість бажаючих здобути профільну освіту в університеті відчутно збільшилася. У виші радіють – тепер у лавах їхніх студентів більше представниць прекрасної статі – бо ж кожна п’ята дівчина тут хоче працювати в поліції.
Зазначимо, що за роки існування державного університету внутрішніх справ його випускниками стали близько 30 тисяч правоохоронців та фахівців-юристів.