Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпрі в одному з університетів відкрили Центр публічної дипломатії. Перемовини про його створення вів у столиці мер Філатов

В Університеті митної справи та фінансів відкрили Центр публічної дипломатії. Це спільний проєкт цього вишу та Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС, започаткуванню якого сприяв мер Дніпра Борис Філатов.


«Дуже пишаюсь тим, що був на початку цього процесу. І скажу відверто, що для мене як для мера це дуже важливо. Бо Дніпро завжди був містом студентів, і нам потрібно розвивати цей напрям. Хоча виші не підпорядковуються місцевому самоврядуванню, але як територіальна громада ми робимо все, про що просять наші колеги з університетів. Для мене це особиста справа», — підкреслив мер Дніпра Борис Філатов.


Із початку цього навчального року в університеті вже почали читати лекції столичні фахівці. У подальшому це дозволить підготувати студентів до конкурсу на державну службу в дипломатичних представництвах.


«Від тієї миті, що ми говорили з мером, пройшло лише кілька місяців, а ми вже відкриваємо такий чудовий центр. Дякую ректору, членам наглядової ради і пану меру за таку ініціативу і такий швидкий рух у цьому напрямі. Важливо, що незважаючи на той важкий час, це відбувається так швидко, і люди розуміють необхідність цієї роботи», — зауважив директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Геннадій Надоленко.


Він також наголосив, що протягом розпочатої росією війни українські дипломати системно працюють над посиленням міжнародної підтримки України. Тож добре підготовлені молоді фахівці цієї галузі, серед яких мають бути і нинішні студенти Дніпра, так само зможуть працювати задля зміцнення держави.


«Ця подія стала можлива внаслідок дипломатичної комунікації. Центр стане майданчиком, що дасть можливості долучатися до цієї комунікації і студентам, і ліцеїстам, і викладачам, які працюють у рамах наших відповідних освітніх програм», — сказав ректор Університету митної справи та фінансів Дмитро Бочаров.