Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпрі підприємці можуть отримати мікрогрант від міськради на розвиток власної справи: як це зробити

У Дніпрі пройшов конкурс бізнес-проєктів на отримання мікрогрантів для мікро-, малого та середнього підприємництва. Переможців цьогоріч п’ятеро. Кожен отримав 100 тисяч гривень на розвиток власної справи. Один з них — Роман Кондрашов. Чоловік з 2016 року виготовляє високоякісні ножі. З 2022 року робить їх і для ЗСУ. 

«Про конкурс дізнався випадково. Дружина почула рекламу по радіо та сказала, що ми маємо взяти в цьому участь. Зібрав необхідні документи, подав заявку. Дуже класна та професійна команда департаменту правового забезпечення допомагала і консультувала. Тож враження суто позитивні. Отримані кошти спрямував на створення сайту нашого виробництва. З початку повномасштабного вторгнення наш бренд виготовив близько 2 тис. ножів для Сил оборони. У цілому, якщо казати про обсяги виробництва, то ми виготовляємо приблизно 100 ножів на місяць», — поділився Романа Кондрашов. 

Військові застосовують ножі у різноманітних завданнях: від будівництва укріплень до індивідуального захисту. Виробництво Романа використовує матеріали високої якості, такі як сталь M-390 та оксидований титан, що забезпечує надійність та естетичність виробів. Деякі моделі популярні ще й серед колекціонерів завдяки своїм унікальним характеристикам. 

«У Дніпрі цей конкурс проводиться вперше, але ми плануємо проводити його і надалі. Цьогоріч підприємці Дніпра надіслали 20 заявок на участь. 11 з них не пройшли відбір, адже не відповідали умовам конкурсу. У наступні роки ми очікуємо більше заявок, адже про конкурс знатиме більше людей», — зазначила Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради.

Детально про умови участі у конкурсі можна почитати за посиланням –  https://dniprorada.gov.ua/uk/articles/category/schorichnij-konkurs-biznes-proektiv-schodo-otrimannya-mikrograntiv-subektami-mikro-malogo-i-serednogo-pidpriemnictva-na-stvorennya-abo-rozvitok-vlasnogo-biznesu/