Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У Дніпрі безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ та КОВІД

17 травня з 10:30 до 13:00 Благодійна організація «Благодійне товариство «Мережа 100 відсотків ЖИТТЯ ДНІПРО” у співпраці з Департаментом охорони здоров’я Дніпровської міської ради проводить благодійну акцію, присвячену всесвітньому дню пам’яті людей, що померли від СНІДУ.

У цей день важливо пам’ятати, що для багатьох громадян ВІЛ – це їх щодення боротьба за власне життя. І метою акції є підкреслення значимості тестування на ВІЛ для кожного з нас.

У рамках заходів буде проводитися безкоштовне тестування всіх бажаючих на ВІЛ. Крім цього в умовах пандемії паралельно будь-хто з бажаючих зможе безкоштовно тестуватись на COVID-19.

Місце проведення акції: Європейська площа, бульвар Європейський-напроти магазину «Варус».

Окрім того, 17 травня з 12:00 до 14:00 БО “БТ “100% ЖИТТЯ ДНІПРО” проводить благодійну акцію, присвячену всесвітньому дню пам’яті людей, що померли від СНІДУ.

В рамках акції планують висадити символічну червону стрічку із сальвій у міському СНІД-центрі. Цю квітку обрали не випадково – сальвію з давніх давен називають священою рослиною, травою безсмертя і рятівником життя через її здатність зміцнювати розум і дух.

Акція пройде за адресою: м. Дніпро, вулиця Канатна, 17.

Варто нагадати, що попри пандемію коронавірусу, інші небезпечні хвороби нікуди не зникли. Так, станом на квітень цього року в Україні було діагностовано ВІЛ у 332 людей, а 161 людина – померла від цього вірусу.

Не менш небезпечним для українців лишається туберкульоз.