У Дніпрі триває прийом заявок на грантовий конкурс «Культурна столиця»

06.02.2020 14:15   -
Автор:

У Дніпрі триває прийом заявок на грантовий конкурс проєктів «Культурна столиця». Кожен мешканець може отримати фінансування на реалізацію своєї культурно-мистецької ідеї.
Для цього потрібно підготувати проєкт і подати його на розгляд художньої ради при міському голові. До участі подаються програми (проєкти, заходи), реалізація яких спрямована на розвиток культурного середовища та інфраструктури міста, підвищення його привабливості.
«Конкурс проходить у три етапи: перший – оцінка відповідності вимогам. Другий етап – це публічна презентація та захист авторами своїх проєктів. Про місце проведення цього етапу буде оголошено на сайті міської ради. Відвідати захист проєктів можуть усі охочі. Третій етап конкурсу – власне підбиття підсумків», – розповів про деталі начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.
Конкурс проводиться у Дніпрі вже 4 рік поспіль. За цей час було отримано близько 250 заявок, обрано для фінансування 108 проєктів і витрачено на їхню підтримку 21 мільйон гривень. Цього року на конкурс «Культурна столиця» виділили 6 мільйонів гривень.
«Варто згадати, що чотири роки тому ми стали першими, хто запровадив систему грантів на муніципальному рівні. Я підкреслюю, що процедура визначення переможців конкурсу прозора та публічна. До складу художньої ради входять авторитетні представники різних культурних напрямів міста, професіоналізм яких викликає довіру в людей. Якщо на перших етапах були якісь негативні випади з боку активістів, то сьогодні цього немає, бо люди бачать результат. Місто змінюється і ми цьому дуже раді», – зазначив керівник художньої ради при міському голові, голова конкурсної комісії Григорій Гельфер.
Наразі на участь у конкурсі подано вже понад 20 пропозицій. Заявки приймають у паперовому вигляді за адресою: просп. Дмитра Яворницького, 75-А, каб. 506, управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Також їх можна залишити на сайті програми «Культурна столиця» kustdnipro.com. Довідки за телефоном: 745-27-59. Прийом заявок триватиме до 13 лютого 2020 року.