Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

У 2021 році на Січеславщині створили 190 ОСББ

Цьогоріч у Дніпропетровській області створили 190 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Загалом в регіоні вже 3,5 тис ОСББ, – повідомляє ДніпроОДА.

«ОСББ потребує більше активності та згуртованості мешканців багатоповерхівки. Натомість вони отримують комфорт і можливість керувати будинком», – зазначив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Дніпропетровської ОДА Дмитро Стороженко. 

Серед переваг, додав Дмитро Стороженко, можливість самостійно планувати ремонт, наймати та звільняти підрядників. А ще – визначати розмір квартплати та формувати бюджет.

В ОСББ на Дніпропетровщині об’єдналися 3,7 тис багатоповерхівок. Найбільше – у Дніпрі і Кривому Розі.

Нагадаємо, що створено сервіс ОСББ-online задля популяризація ОСББ та підтримки ідеї самоуправління мешканцями своїм будинком. Адже кожен мешканець повинен не тільки нести відповідальність за своє помешкання, але й адекватно ставитися до стану будинку в цілому, як спільної неподільної власності.

Практика створення кондомініумів є найбільш ефективною, перевірена десятиліттями і саме вона процвітає в західних країнах. Укладаючи угоди, більшість голів ОСББ дуже уважно відстежують у документах інтереси споживачів, готують і обстоюють протоколи розбіжностей або відмовляються від неякісних послуг.

Голова правління ОСББ несе відповідальну ношу зберігати документацію в актуальному стані і надає системі інформацію про зміни по особовим рахункам.

Після чого через сайт друкуються нові квитанції для внесків на утримання будинку та прибудинкової території.

Мешканці, відповідно, сплачують по квитанціям необхідну суму.

А банк (при наявності договору) надсилає в режимі посиленої безпеки інформацію про сплату. Отримані дані обробляються і зберігаються у внутрішній базі даних для подальшого використання.

У випадку відкриття рахунку у ПриватБанку мешканці можуть сплачувати через його термінали навіть без отримання повідомлення від ОСББ про необхідність сплати внеску: ОСББ-online своєчасно надає необхідну інформацію для того, щоб платник вибрав у терміналі свій будинок, ввів особовий рахунок та одразу побачив суму до сплати!

Бухгалтер в будь-який момент має можливість сформувати оборотно-сальдову відомість та перевірити стан розрахунків.

А також внести коригування та, у разі сплати мешканцем готівкою, самостійно внести проплату в базу даних.