Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Терористи на Донбасі миру поки не хочуть

Сьогодні минає перший день запровадження масштабного припинення вогню на лінії розмежування, втім поки що бойовики продовжують обстріли позицій українських військових. Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 27 липня 2020 року повідомляє про кілька фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків, у той час як українські війська вогонь не відкривали.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне противник посеред ночі відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Південного в обідню пору здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає. У військових частинах та підрозділах Об’єднаних сил панує здорова атмосфера. Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. На цій ділянці за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування поблизу українських позицій трьома протипіхотними мінами ПОМ-2“, – йдеться у повідомленні.

2 випадки порушення про ти 15 ще вчора – це, звичайно, прогрес. Будемо сподіватись, що провокації бойовиків припиняться.