Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Спартак Субота втік за кордон під час війни: що відомо

Скандальний психолог та блогер Спартак Суббота незаконно виїхав з України. Про це 49000 з посиланням на Telegram-канал оглядача українського шоубізнесу Богдана Беспалова.

Спартак Суббота, як зазначає блогер, виїхав з України, сплативши хабар прикордонникам. Наразі він перебуває у Барселоні разом із дружиною, моделлю Єлізаветою Комар. Інформацію про це надали Беспалову його підписники.

“Ця людина, яка зневажає українську мову та культуру і підтримує Путіна, тепер отримуватиме статус українського біженця. Це абсурд: особа, яка ненавидить Україну, отримає пільги як українець”, — пише Беспалов.

Про Спартака Субботу відомо, що під час повномасштабного вторгнення він розпочав проєкт “Подкаст-терапія” разом з Женею Яновичем. Вони обговорювали психологічні теми і проводили лекції.

Проте після розслідування психотерапевта Іллі Полудьонного та видання “Свідомі” з’ясувалося, що Суббота підробив диплом психолога і не є кваліфікованим фахівцем. Також він втратив членство в УАКПТ через порушення етики, включаючи сексуальні стосунки з клієнтами.

Виявилося, що у 2014 році Спартак змінив ім’я з Олександра на Спартака, після чого проєкт “Подкаст-терапія” було закрито.