Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

SpaceX успішно доправив вантаж на МКС

This photo provided by NASA shows the International Space Station as seen from Space Shuttle Endeavour as the two spacecraft begin their relative separation on Nov. 28, 2008. Twenty years after the first crew arrived at the space station, the spacecraft has hosted 241 residents and grown from three cramped and humid rooms to a complex almost as long as a football field, with six sleeping compartments, three toilets, a domed lookout and three high-tech labs. (NASA via AP)

3 червня космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX успішно розпочав місію до Міжнародної космічної станції (МКС). Він повинен пристикуватися до МКС 5 червня, а повернутися на Землю у липні, – повідомляє пресслужба компанії.

Запуск провели за допомогою ракети-носія Falcon 9 о 13:29 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу 39A космодрому на мисі Канаверал, що у Флориді.

Через 7 хвилин 41 секунду після старту перша багаторазова ступінь ракети-носія провела керовану посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані, що за 303 км від космодрому.

Як повідомляє SpaceNews, цей політ став уже 22-м за рахунком для Cargo Dragon, який повинен пристикуватися до МКС 5 червня близько 5-ї ранку за часом Східного узбережжя США. Додається, що це другий політ оновленої версії Cargo Dragon.

Також космічний корабель перевозить 1 948 кілограмів пресованого вантажу, а також додатково 1380 кілограмів негерметичного вантажу, що зберігається в його багажному відділенні. Найбільше місяця займають дві сонячні панелі.

У цьому вантажі NASA відправила на Міжнародну космічну станцію 100 мальків кальмарів та 5 тисяч мікроскопічних тварин. Таким чином вчені планують перевірити вплив космічного польоту. 128 маленьких кальмарів будуть використані в рамках дослідження впливу космічного польоту на корисну взаємодію між мікробами та тваринами, оскільки вони мають імунну систему, подібну до людської.

Повернення корабля Cargo Dragonна Землю планується у липні, а наступним запуском компанії буде місія SXM-8, який відбудеться у неділю, 6 червня.