Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Сьогодні розпочинається вступна кампанія

1 липня на Дніпропетровщині розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів.

1 липня розпочинається вступна кампанія, абітурієнти зможуть зареєструвати електронні кабінети. З 1 до 23 липня у певних вишах проведуть творчі конкурси та вступні іспити.

Документи навчальні заклади прийматимуть з 14 числа. Подати їх треба в електронній формі, а рейтингові списки обіцяють оприлюднити до 28 липня.

– творчі конкурси та вступні іспити:

– оприлюднення рейтингових списків — з 17 до 19 липня

Подання заяв до закладів вищої освіти триватиме з 14 до 23 липня. Цьогоріч можна подати до 5 заяв на бюджет у будь-який заклад вищої освіти без обмеження кількості спеціальностей, на які їх подають, і до 30 заяв на контракт, – повідомляє osvita.ua.

Прийом заяв і документів від вступників розпочинається 14 липня (крім військових закладів (закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується: 

Для відкриття електронного кабінету слід вказати адресу електронної пошти – надалі вона буде логіном для входу. Система автоматично перевірить логін на збіг з іншими. Якщо буде зафіксовано ідентичність логінів – видасть попередження. У такому разі потрібно створити новий унікальний логін. На вказану електронну адресу надійде лист для активації доступу до електронного кабінету. 

Під час реєстрації електронного кабінету заборонено використовувати електронні адреси заблокованих в Україні сервісів, наприклад, mail.ru, yandex.ru.

Для реєстрації електронного кабінету потрібно також внести дані:

Реєстрація електронного кабінету вступника можлива з атестатом, виданим не раніше 1998 року (фотокомп’ютерні («пластикові») документи). Якщо документ видано до 1998 року, то доведеться подавати заяву в паперовому вигляді безпосередньо в закладі освіти.

Для того щоб краще ознайомитися з порядком створення електронного кабінету, можна переглянути відеоінструцію, розроблену Міністерством освіти і науки України. Вона допоможе попередньо зорієнтуватися в процедурі створення електронного кабінету. 

Після активації електронного кабінету потрібно ввести / завантажити таку інформацію про вступника:

Файли потрібно завантажувати у форматі JPG (JPEG, PNG), а максимальный розмір такого файлу не має перевищувати 1 Мб.