Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Сьогодні освітяни вийдуть на акцію протесту

3 грудня у Києві біля Верховної Ради відбудеться чергова акція протесту освітянських профспілок з метою донесення своїх вимог до центральної влади.

Освітяни протестують проти звуження їх трудових прав та зменшення фінансування освіти. Федерація профспілок закликає представників інших галузей долучатися до протесту.

Обмежуються трудові права працівників і бюджетної сфери, зокрема освіти, соціальної сфери, охорони здоров’я. Впродовж двох років поспіль відтерміновується виконання Урядового рішення про підвищення заробітної плати педагогічним, науково-педагогічним, науковим працівникам до законодавчо встановленого рівня. Профспілка працівників освіти і науки України виступає проти звуження прав освітян, бере солідарну участь у профспілковій акції 3 грудня 2020 року і висуває свої вимоги, що стосуються вирішення проблем у галузі освіти і науки, до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України“, – такі причини акції протесту вказані на сайті Профспілки працівників освіти і науки України. 

Збір учасників акції відбудеться о 9.45 біля стадіону «Динамо» ім. В.В. Лобановського. Після формування колони піша хода вирушить до площі Конституції на мітинг перед Верховною радою України, де о 10 годині розпочнеться мітинг.

Профспілка працівників освіти і науки України вимагає: