Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

СБУ відзначила своє 29-річчя обшуками офісу партії Медведчука

День Служби безпеки України — професійне свято України. Відзначається щорічно 25 березня у день прийняття Верховною Радою України Закону України «Про Службу безпеки України» (від 25 березня 1992 р).

Свято було встановлено Указом Президента України Леоніда Кучми 22 березня 2001 року «…ураховуючи заслуги Служби безпеки України у справі захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, законних інтересів держави, забезпеченні прав і свобод людини і громадянина…»

Отже, вже двадцять років як Служба безпеки відзначає своє свято, і символічно, що саме в цей ювілейний день її підрозділ зацікавився політсилою, яка загрожує безпеці, державному суверенітету, конституційному ладу, територіальній цілісності.

СБУ провела обшук в офісі партії в межах розслідування участі у незаконній анексії Криму представників «Українського вибору», – повідомляє СБУ.

Слідчі спецслужби продовжують досудове розслідування щодо дій представників громадської організації «Український вибір». Вони обґрунтовано підозрюються у сприянні проведенню незаконних референдуму і виборів у Криму та Севастополі у 2014 році.

Встановлено, що учасники ГО під час анексії півострова РФ та у подальшому активно підтримували окупантів. Вони були представниками незаконних виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності збройного формування «Самооборона Криму».

Організація довгий час імітувала ліквідацію 210 осередків на півострові. І лише у 2017 році цей процес було оформлено згідно з чинним українським законодавством.

СБУ проводить слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.