Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Розгром “Шахтаря” встановив рекорд

DUESSELDORF, GERMANY - AUGUST 17: Lautaro Martinez of Inter Milan (obscure) scores his team's first goal past Andriy Pyatov of Shakhtar Donetsk during the UEFA Europa League Semi Final between Internazionale and Shakhtar Donetsk at Merkur Spiel-Arena on August 17, 2020 in Duesseldorf, Germany. (Photo by Sascha Steinbach/Pool via Getty Images)

17 серпня у Дюссельдорфі “Шахтар” програв “Інтеру” у півфіналі Ліги Європи з рахунком 0:5. Ця поразка стала рекордом – найбільшою на цій стадії турніру в історії Ліги Європи та Кубка УЄФА.

“Інтер” вийшов до фіналу ЛЄ, де 21 серпня зустрінеться з іспанською “Севільєю”.

Рідко коли побачиш на такій стадії, щоб 3 гравці суперника припустилися помилки, яка привела до пропущеного м’яча. П’ятов, Степаненко і Коноплянка зробили все, аби фестиваль дуету нападників Інтера був максимально веселим. Інтер виглядав 5-зірковим ансамблем, але його солісти зібрали майже всі овації невидимого залу. Лукаку та Лаутаро забили по 2 голи та віддали по асисту. Добре, що Конте вчасно зняв їх на знак поваги до суперника адже це могло завершитися ще принизливішим погромом. Ромелу взагалі став першим в історії, хто забивав 10 матчів поспіль в Кубку УЄФА/ЛЄ (14 голів загалом), – розповідає про матч Футбол24

Згадаймо останній вихід Інтера у фінал єврокубка? Рівно 10 років тому це стало можливим з командою, яка добудувала свій менталітет переможця в протистоянні з іншим українським суперником. Самі гравці Інтера визнавали, що вистраждані перемоги над Динамо Київ стали ключовими в сезоні, який увінчався тріумфом в ЛЧ, говориться у аналізі поразки “Шахтаря”.